08.01.2010.

ADE I TOURE BI AFRIČKI KUP NACIJA U LJETO

Kolo Toure i Emmanuel Adebayor, dvojac Manchester Cityja, mišljenja su da bi Afrički kup nacija trebao biti pomjeren za ljeto.

Adebayor i Toure sada su igrači Manchester Cityja, no obojica su zajedno igrali i u londnskom Arsenalu. Oni spadaju u veliki broj zvijezda koji će januar provesti u Angoli, na Afričkom kupu nacija.

"Pomjeriti takmičenje u ljeto bi bilo najbolje za nas, kao da je jednostavno ostaviti svoj tim na mjesec dana. Ali, igrat ćete za svoju zemlju, svoju obitelj i svoj ponos. Za nas je ovo zaista teška situacija. Kada bi se nešto dogodilo i kada bi se turnir pomjerio, to bi stvarno bilo fantastično. Ipak, moramo ići i igrati za naš ponos", kazao je Toure.

19. januara Toure će se suprostaviti svom suigrači Emmanuel Adebayoru, koji nastupa za Togo. Golgeter Cityja slaže se sa svojim klupskim suigračem.

"Uvijek je teško, ali ponosan sam što potičem iz Afrike i nemam drugog izbora, nego da nastupim na turniru u Angoli. Afrički kup nacija se uvijek igrao u januaru. Togo mi je dao puno toga i ja sada toj državi moram nešto uzvratiti, tako da idem tamo sa ciljem da odigram najbolje što mogu.

"Počnete nešto sa svojim klubom i samo se želite fokusari na to, ali morate također igrati  i za svoju zemlju", dodao je Adebayor koji je stigao u City iz Arsenala za 25 miliona funti, a u pet utakmica postigao je čak četiri gola.
BROJAČ POSJETA
8826