beats by dre cheap

RAFALIMA PO ADEBAYORU I SAIGRAČIMA

Reprezentativci Toga ni u snu nisu očekivali ovakav doček. Autobus sa fudbalerima selekcije
Togoa se našao u unakrsnoj vatri angolskih graničara i napadača nakon što je ekspedicija Togoa prešla granicu. Napad na autobus dogodio se u provinciji Cabinda na sjeveru Angole, na granici s DR Kongom, a desetak članova togoanske reprezentacije, među kojima su najmanje dva igrača je ranjeno, dok je vozač autobusa preminuo.

Prema izjavama igrača, prije svega Thomasa Dossevija koji nosi dres francuskog Nantesa, u pucanjavi su ranjeni golman Kodjovi Obilale, član GSI Pontivyja te Serge Akakpo koji nosi dres rumunjskog Vasluija u koji je stigao iz Auxerrea. Pored pomenute dvojice, u autobosu su stradali glasnogovornik reprezentacije i doktor.

U autobosu selekcije Togoa nalazili su se između ostalog i Emmanuel Adebayor (Manchester CIty),
Assimiou Touré (Bayer), Floyd Ayité (Nancy), Moustapha Salifou (Aston Vila), što znači da bi smo uskoro mogli uslijediti žestoka reakcija evropskih klubova, ali reprezentacija koje učestvuju na Afričkom Kupu Nacija.

Provincija Cabinda u kojoj je napadnut autobus nalazi se na granici s DR Kongom i prebogata je naftom, a prije četiri godine pojačani  su sukobi s pobunjenicima, koji traže nezavisnost.

FC Manchester City (by:puskomitraljez)
http://fcmancity.blogger.ba
09/01/2010 10:34